Dechos Engineering  Steenwijkerstraatweg 100  7942 HR  Meppel  GSM 0613283537   Tel/Fax 0522 - 795 016  K.v.K Arnhem 09152990   BTW nr. NL 191491329 B01

DECHOS

Havens

Sinds 1 oktober 2004 is het Besluit Jachthavens van kracht. Dit besluit bevat voorschriften voor de milieuvriendelijke exploitatie van jachthavenondernemingen. Naast energiebesparing, afvalpreventie, veiligheid en hygiëne hebben deze voorschriften betrekking op afvalscheiding en afvalwater.

In het Besluit Jachthavens staat dat jachthavens met meer dan 50 ligplaatsen (m.u.v. open boten) verplicht zijn om een voorziening te hebben voor de opvang toiletwater uit pleziervaartuigen.

Op dit moment zijn er in Nederland zo'n 300 inzamelstations voor de inname van vuilwater. Een aantal dat ontoerijkend zal blijken sinds begin 2009 het lozingsverbod van toiletafvalwater voor de pleziervaart van kracht is geworden en steeds meer schepen met een vuilwatersysteem zullen worden uitgerust.

 

 

Inzamelstation voor vuilwater & bilgewater

Voor de inname van 'moeilijk' afvalwater zoals bilge- en vuilwater moet je in een haven gegarandeerd zijn van een optimale bedrijfszekerheid. Naast het feit dat het verhelpen van een verstopping aan een inzamelstation een heel vervelend klusje is, kunnen storingen de haven vervuilen en zelfs tot gezondheidsrisico's leiden. Daarom heeft Dechos een inzamelstation ontwikkeld waarbij de kans op storingen tot een minimum terug gebracht is. Het resultaat (o.a. door samenwerking met Axflow BV) is een systeem dat al sinds 2004 geheel probleemloos draait.

Ons inzamelstation onderscheidt zich dan ook op een aantal essentiële punten van alle andere systemen. Ze is er allereerst de pomp. Onze kwalitatief zeer hoogwaardige slangenpomp heeft geen afdichtingen, kleppen, membranen, zuigers, statoren of in de vloeistof draaiende rotoren met kans op verslijten, lekken en corroderen. Storingen en verstoppingen zijn daardoor vrijwel uitgesloten. 

Het systeem is in elke haven toe te passen. Met behoud van capaciteit kan de pomp  tot wel 9,7 meter hoogte aanzuigen en is daarnaast direct geschikt als toevoerpomp voor aansluiting op (pers)riool, septic- of opslagtank. Met een persdruk tot 16 bar kunnen grote afstanden en opvoerhoogtes probleemloos overbrugd worden.

Maar naast de juiste keuze van de pomp is er extra aandacht besteed aan de kwaliteit van de behuizing en is het systeem uitgerust met een zeer degelijke en gebruiksvriendelijke besturing. Bovendien worden onze klanten in staat gesteld om het systeem geheel naar eigen wensen uit te breiden. Al met al een uniek systeem dat in prijs-kwaliteitverhouding niet te evenaren is.

 

Dechos' inzamelstations zijn te vinden in de grotere marina's, verschillende verenigingshavens en op het terrein van Rijkswaterstaat.

 

Voor een vrijblijvende offerte, klik hier.

 

Standaard leveringsomvang:

 • Plug & Play afgeleverd voor 220/380 V elektra-aansluiting

 • RVS 304 behuizing (90 x 72 x 125 cm)

 • Drukknopbediening met led 'in bedrijf'

 • Naar keuze instelbare timer

 • 2,2 kW slangenpomp, 65l/min

 • RVS 316 3-punts veiligheidsslot

 • 20 meter aanzuigslang + koppelingen

 • Inclusief onderhoudsschema en DVD

 

Optioneel uit te breiden met:

 • Dubbele uitvoering (extra bilge- en/of vuilwaterunit)

 • RVS 316 behuizing (zeewater bestendig)

 • Slangen + bediening geïntegreerd en afsluitbaar in kast (voor plaatsing in openbare ruimte)

 • Sleutelbediening

 • Muntautomaat

 • Sep-key bediening

 • Bediening vanuit havenkantoor (op afstand aan/uit)

 • Aanpassing voor 220 Volt

 • Omkeerbare draairichting

 • Extra lange aanzuigslang (tot 40 m)

 • Servicecontract

 

Klik hier voor de brochure 'Inzamelstation voor Vuilwater & Bilgewater Jachthavens' 

 

Voor een vrijblijvende offerte, klik hier.

 

Decentrale zuivering

In situaties waarbij de koppeling van het inzamelstation met het riool in praktisch opzicht niet haalbaar is. Of als de kosten voor deze rioolaansluiting te hoog worden, dan kan Dechos het systeem integreren met een ‘on-site’ zuivering.

Een zuivering op het (jacht)haventerrein, al dan niet in combinatie met olie- en vetafscheiders voor bilgewater, is per definitie maatwerk.

Zo zijn er speciale oplossingen voor getijde havens. En wat te denken van een gecombineerde zuivering van het vuilwater van boten en het bestaande of nieuw te bouwen toiletblok? 

 

Projecten

De installatie van het systeem kan heel goed in samenwerking met de (verenigings)haven uitgevoerd worden. Maar Dechos kan met een team van (erkende) installateurs en ingenieurs een project in elke fase opleveren. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

 

 


© All rights reserved. Dechos Engineering
t: 0522 795 016 - e: info(@)dechos.nl
Dechos Engineering Steenwijkerstraatweg 100 7942HR Meppel